Aanpassen PHP versie

PHP is een programmeertaal waar veel websites in worden gebouwd. Wordpress is een bekend voorbeeld. 
Indien er een update (handmatig of automatisch) van de website-software plaatsvindt, kan dat consequenties hebben voor de PHP-versie van uw website.

Indien de PHP-versie te verouderd is kunnen sommige pagina's of functies van uw website niet meer werken of een foutmelding vertonen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bekijk dus altijd goed jouw website-installatie. Wordpress geeft bijvoorbeeld altijd aan wat de minimale versie van PHP moet zijn om jouw website te laten werken. Bij een update van de software geeft Wordpress ook dmv een melding zelf aan als er een hogere versie van PHP nodig is. Het goede nieuws is dat je zelf een update van PHP kan doen. 

Je gaat hiervoor naar de server-omgeving bij de provider waar je website draait voor een update. Heb je een hostingpakket bij Movenext, log je in op je klantscherm. Je gaat naar de optie  "Hosting' in het linkermenu en klikt op de betreffende website. Vervolgens krijg je onderin een rode knop die verwijst naar de serveromgeving (Plesk). Een van de opties die je dan te zien krijgt is PHP Settings. Het toont ook direct welke versie er nu draait. Mocht je het willen upgraden, klik dan op de betreffende map en vervolgens op een hogere versie. De website wordt daarna weer helemaal goed getoond.