Wat kan ik doen aan overgebruik?

Je ontvangt van ons een mail met betrekking tot overgebruik op het moment dat je 80% van je webruimte hebt verbruikt. Binnen de serveromgeving kan je zelf kijken waar de meeste ruimte gebruikt wordt. Vaak wordt dit veroorzaakt door veel verkeer/ bezoekers op jouw website. Dat is natuurlijk heel positief.

Een andere oorzaak kan zijn dat er meerdere emailboxen zijn en dat er maar eentje gebruikt wordt.Hierdoor blijft de andere emailbox vol staan met ongelezen mail. Of er staan nog veel mails in verzonden of verwijderede item. Opruimen van de mailboxen ( echt verwijderen van de mails) kan al heel veel schelen. Ook kunnen er bijvoorbeeld te zware afbeeldingen op de websites staan etc.

Doorloop de volgende stappen om jouw overgebruik te bekijken:

  • Log in op MijnMovenext.
  • Klik in het linkermenu op Hosting en klik door op de betreffende website waar het overgebruik over gaat.
  • Je kan rechts bij Verbruiksinformatie al direct een globaal overzicht krijgen over het overgebruik. Voor meer details klik je op de rode knop “ga naar hosting omgeving” onderaan de pagina 

  • Klik op “Nu inloggen”. Je komt dan in onze serveromgeving in Plesk:  In het linkermenu kan je klikken op Statistics. Vervolgens krijg je een overzicht van statistieken per onderdeel over jouw datagebruik op dat betreffende domein.